Květák pečený v jogurtu – recept

Pečený květák v jogurtu je zdravý a chutný pokrm, který kombinuje skvělý a někdo trochu opomíjený květák a jogurt, který se dá využít jako skvělá ingredience při pečení. Když tyto dvě ingredience zkombinujete, vznikne skvělé jídlo třeba na oběd nebo na večeři.

Ingredience

  • 1 hlava květáku, očištěná a rozdělená na růžičky
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  2. Ve větší míse smíchejte řecký jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek, mletý kmín, kurkumu a mletou papriku.
  3. Přidejte růžičky květáku do směsi jogurtu a důkladně je obalte.
  4. Položte obalené růžičky na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy.
  5. Potřete růžičky květáku olejem, solí a pepřem podle chuti.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi tak 30 minut nebo dokud květák není měkký.
  7. Podávejte pečený květák v jogurtu posypaný například čerstvou petrželkou.

Užijte si květák pečený v jogurtu s krásně křupavou vnější částí a krémovou vnitřní částí. Můžete ho podávat jako samostatný pokrm nebo jako zeleninovou přílohu.

Napsat komentář