Ořechová buchta na plech – recept

Máte rádi ořechy? Ořechová buchta na plech je skvělým způsobem, jak připravit větší množství skvělé ořechové dobroty pro více lidí. Tento hrnkový recept na přípravu skvělé ořechové buchty na plech se vám bude líbit a také hodit například pro potěšení nečekaných hostů.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru (můžete použít bílý nebo třtinový)
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru nebo lžička vanilkového extraktu
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 hrnek mletých vlašských nebo lískových ořechů, případně mix
  • Špetka soli
  • Máslo a strouhanka na vymazání a vysypání plechu

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vhodného rozměru (obvykle kolem 30×20 cm) – vymažte ho máslem a vysypte strouhankou.
  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, mleté ořechy a špetku soli.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem (nebo vanilkovým extraktem).
  4. Postupně přilijte směs s vejci, olejem a mlékem do mísy se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  5. Těsto nalijte na připravený plech a vyrovnávejte povrch.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud ořechová buchta nezezlátne na povrchu. Můžete udělat také test špejlí, která má být po vytažení z buchty suchá.
  7. Po upečení vyndejte buchtu z trouby a nechte ji vychladnout na plechu.
  8. Hotovou ořechovou buchtu na plech můžete nakrájet na porce podle vašeho uvážení. Podává se skvěle samotná nebo můžete posypat lehce cukrem, případně použít navíc čokoládovou polevu.

Tento recept si oblíbíte a povede se vám podle něj připravit skvělou ořechovou buchtu kdykoliv jen budete chtít. Můžete ji upéct jen tak, ale hodí se samozřejmě také k podávání na oslavách, rodinných setkáních nebo jiných událostech.

Napsat komentář