Nepečené piškotové řezy – recept s ořechovým nebo jahodovým krémem

Zkuste tento vynikající recept na nepečené piškotové řezy s ořechovým nebo jahodovým krémem, podle toho, která varianta je pro vás lepší. Ať už zvolíte ořechový nebo jahodový krém, tak nebudete litovat, protože v kombinaci s piškotovým těstem se jedná o delikátní řezy, které vám nebo vašim hostům vyrazí dech.

Ingredience

Na piškotovou vrstvu

  • 250 g cukrářských dlouhých piškotů

Na ořechový krém

  • 200 g nasekaných ořechů (vlašské, lískové, mandle apod.)
  • 200 g kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce másla

Na jahodový krém

  • 200 g čerstvých jahod
  • 200 g mascarpone nebo krémového sýra
  • 3 lžíce moučkového cukru

Postup

  1. Piškotová vrstva:
    • Na dno vhodné formy (například pečícího plechu) dejte první vrstvu piškotů. Piškoty můžete případně přizpůsobit velikosti formy.
  2. Ořechový krém:
    • Na pánvi lehce opražte nasekané ořechy do zlatova.
    • Přidejte kondenzované mléko a vařte za občasného míchání, dokud směs nezhoustne.
    • Přidejte kakao, máslo a důkladně promíchejte.
    • Ořechový krém nalijte na první vrstvu piškotů a vyrovnejte, pokud jste se rozhodli pro variantu s tímto krémem.
  3. Jahodový krém:
    • Jahody umyjte, zbavte stopek a rozmixujte do hladka.
    • V míse smíchejte jahodovou pastu s mascarpone (nebo krémovým sýrem) a moučkovým cukrem. Můžete přidat více nebo méně cukru podle chuti a také podle toho, jak moc jsou sladké jahody.
    • Jahodový krém nanesete na první vrstvu piškotů, pokud jste se rozhodli pro řezy s jahodovým krémem.
  4. Chlazení:
    • Piškotové řezy s krémem dejte do lednice a nechte minimálně několik hodin ztuhnout, ideálně přes noc. To umožní, aby se všechny vrstvy dobře spojily a řezy získaly potřebnou konzistenci.
  5. Krájení a podávání:
    • Nepečené piškotové řezy s ořechovým nebo jahodovým krémem můžete nakrájet na požadované kousky a servírovat. Pokud chcete, můžete ještě ozdobit nasekanými ořechy nebo jahodami.

Tento recept vám umožňuje si připravit vynikající nepečené piškotové řezy s ořechovým nebo jahodovým krémem podle vaší chuti a preferencí. Obě varianty jsou úžasné a můžete samozřejmě ještě dozdobit nasekanými ořechy, resp. kousky jahod.

Napsat komentář