Skořicoví šneci z listového těsta jsou výborným sladkým pečivem, které je oblíbené pro svou sladkou a skořicovou chuť. Zkuste tuto skvělou pochoutku, která kombinuje křupavé listové těsto a aromatickou skořici.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (250 g)
- 1/2 hrnku másla, rozpuštěného
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 2 lžičky skořice
- 1/4 hrnku mletých vlašských ořechů (volitelně)
- 1 vejce (pro potření)
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečícím papírem.
- Rozprostřete listové těsto na hladkém povrchu.
- Smíchejte hnědý cukr a skořici ve sklenici. Pokud chcete, můžete přidat mleté vlašské ořechy.
- Rozpusťte máslo a namažte rozpuštěným máslem celý povrch listového těsta.
- Rovnoměrně posypte směsí cukru a skořice celý povrch těsta.
- Začněte rolovat těsto od jednoho konce směrem ke druhému, takže vznikne dlouhý váleček.
- Nakrájejte váleček na plátky o tloušťce asi 2 až 3 cm.
- Položte plátky na připravený plech. Nechte mezi nimi místo na roztažení, protože se během pečení zvětší.
- Rozšlehejte vajíčko a potřete jím vrchní části šneků.
- Pečte šneky v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud nejsou hezky dozlatova.
- Hotové skořicové šneky z listového těsta můžete podávat teplé jako dezert nebo sladkou pochoutku k čaji nebo kávě.