Skořicoví šneci z listového těsta – recept

Skořicoví šneci z listového těsta jsou výborným sladkým pečivem, které je oblíbené pro svou sladkou a skořicovou chuť. Zkuste tuto skvělou pochoutku, která kombinuje křupavé listové těsto a aromatickou skořici.

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (250 g)
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1/4 hrnku mletých vlašských ořechů (volitelně)
  • 1 vejce (pro potření)

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečícím papírem.
  2. Rozprostřete listové těsto na hladkém povrchu.
  3. Smíchejte hnědý cukr a skořici ve sklenici. Pokud chcete, můžete přidat mleté vlašské ořechy.
  4. Rozpusťte máslo a namažte rozpuštěným máslem celý povrch listového těsta.
  5. Rovnoměrně posypte směsí cukru a skořice celý povrch těsta.
  6. Začněte rolovat těsto od jednoho konce směrem ke druhému, takže vznikne dlouhý váleček.
  7. Nakrájejte váleček na plátky o tloušťce asi 2 až 3 cm.
  8. Položte plátky na připravený plech. Nechte mezi nimi místo na roztažení, protože se během pečení zvětší.
  9. Rozšlehejte vajíčko a potřete jím vrchní části šneků.
  10. Pečte šneky v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud nejsou hezky dozlatova.
  11. Hotové skořicové šneky z listového těsta můžete podávat teplé jako dezert nebo sladkou pochoutku k čaji nebo kávě.

Napsat komentář