Křehké jablečné rohlíčky se skořicí – recept

Jablečné rohlíčky se skořicí jsou výbornou delikatesou, cukrovím, které skvěle voní a chutná a je vynikající například k odpolednímu čaji a jako pohoštění pro vaše přátele nebo nečekanou návštěvu. Zkuste tento recept na křehké rohlíčky a užijte si jejich skvělou chuť.

Ingredience

Na těsto:

  • 1 balení listového těsta (zhruba 400 g)
  • 3 středně velká jablka, oloupaná, odstraněné jádřince a nakrájená na malé kostičky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce másla

Na náplň:

  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice

Na polevu (volitelně):

  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte na kostičky nakrájená jablka, cukr a skořici. Osmahněte na středním ohni, občas promíchejte, dokud jablka nezměknou. Potom odstavte a nechte vychladnout.
  2. Rozválejte listové těsto na lehce pomoučené ploše do tvaru obdélníku.
  3. Rozprostřete na něj směs jablek tak, aby byla rovnoměrně na celé ploše těsta.
  4. Začněte zamotávat od jednoho konce a pevně srolujte těsto do válečku.
  5. Nakrájejte na menší kousky, každý o délce přibližně 5 cm pro jednotlivý rohlíček.
  6. Rozmíchejte rozpuštěné máslo, cukr a skořici a potřete vrchní část každého rohlíčku.
  7. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  8. Rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi tak 20 minut, dokud nejsou dozlatova a upečené.
  9. Smíchejte práškový cukr, mléko a vanilkový extrakt tak, aby vznikla hladká poleva a potřete upečené teplé rohlíčky.
  10. Jablečné rohlíky se skořicí můžete podávat teplé nebo studené. Jsou vynikající jako sladká pochoutka k odpolední kávě nebo čaji.

Napsat komentář