Výborné skořicové muffiny – hrnkový recept

Máte rádi skořici? Pak rozhodně vyzkoušejte tyto lahodné a příjemně výrazné skořicové muffiny. Díky tomu, že je recept hrnkový, tak se vám bude pohodlně připravovat. Chuť skořice má své kouzlo a tyto muffiny určitě zpříjemní váš den nebo potěší třeba nečekané hosty.

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a vychladlého
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku mléka

Postup

  1. Připravte si muffinovou formu s papírovými košíčky a zapněte troubu na 180 °C.
  2. Ve větší misce smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, mletou skořici a oba druhy cukru.
  3. V jiné misce rozšlehejte vejce, přidejte rozpuštěné a zchladlé máslo, vanilkový extrakt a mléko. Dobře spolu vše promíchejte.
  4. Postupně přidávejte suché ingredience do tekuté směsi a míchejte jen tak dlouho, aby byly ingredience propojeny. Nepřemíchejte, aby nedošlo k nadměrnému uvolnění lepku.
  5. Naplňte připravené košíčky ve formě těstem a nechte alespoň 1 cm místa, protože při pečení těsto zvětší svůj objem.
  6. Pečte skořicové muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut.
  7. Nechte muffiny vychladnout ve formě, poté je přesuňte na mřížku, kde je nechte úplně vychladnout.
  8. Pokud chcete, můžete skořicové muffiny posypat moučkovým cukrem nebo je ozdobit skořicovým cukrem.

Díky tomuto skvělému receptu si můžete připravit skvělé skořicové muffiny, které vás nadchnou svou vůní a chutí. Stojí opravdu za to, a navíc díky hrnkovému receptu je jejich příprava snadnější.

Napsat komentář