Nadýchané sněhové pusinky z bílků (s kokosem) – recept

Vyzkoušejte tento skvělý recept na křehké, nadýchané sněhové pusinky z bílků, ve kterém můžete použít také strouhaný kokos a připravit kokosové pusinky. Je to sladká delikatesa, kterou můžete připravit na Vánoce, ale i kdykoliv jindy.

Ingredience

  • 4 velké bílky
  • 200 g cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru (volitelné)
  • 1 lžička citronové šťávy (volitelné)
  • Strouhaný kokos (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 120 °C a připravte si plech s pečícím papírem.
  2. Ve velké míse vyšlehejte bílky se špetkou soli na středně tvrdý sníh. Bílky by měly být tuhé, lesklé a nepřilnavé ke stěnám misky.
  3. Postupně přidávejte cukr do sněhu a nadále šlehejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs nebude lesklá a stabilní. Můžete přidat také vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr pro příchuť a citronovou šťávu pro zvýraznění chuti. Pokud chcete kokosové pusinky, stačí přidat ještě strouhaný kokos.
  4. Sáhněte po lžičce nebo zdobící hubici a vytvářejte malé kopečky z bílkové směsi na připravený plech. Mezi každým kopečkem ponechte dostatečný prostor, protože se během pečení mohou zvětšit.
  5. Vložte plech se sněhovými pusinkami do předehřáté trouby a pečte je asi 60 až 70 minut, nebo dokud nebudou pusinky suché, křehké a lehce zbarvené na povrchu. Kontrolujte je pravidelně, aby se nepřipálily.
  6. Po upečení vypněte troubu a nechte pusinky v ní vychladnout. Nenechávejte je chladnout příliš blízko kuchyňského okna nebo průvanu, aby nenavlhly.
  7. Jakmile jsou pusinky zcela vychlazené, můžete je opatrně odstranit z pečícího papíru.

Tyto nadýchané sněhové pusinky z bílků jsou lehké, vzdušné a křehké. Mohou se podávat samotné jako sladký dezert nebo se používat jako součástí různých dortů, zákusků a pohárů. Můžete je také ozdobit polevou, posýpkou nebo čerstvým ovocem podle svého vkusu.

Napsat komentář