Vánoční cukroví z bílků – recept

Vánoční cukroví z bílků je oblíbené především během Vánoc. Jedná se o lehké a křehké cukroví vyrobené z bílků, cukru a ořechů. Přinášíme vám základní recept na vánoční cukroví z bílků.

Ingredience

  • 3 bílky z vajec
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 šálku mletých vlašských ořechů, lískových ořechů nebo mandlí
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • perníkové koření podle chuti (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C a připravte si plech na pečení s pečicím papírem.
  2. Ve velké míse šlehejte bílky se špetkou soli do tuha. Měly by tvořit pevné špičky.
  3. Postupně přidávejte cukr a šlehejte bílky s cukrem až do té doby, dokud není směs lesklá a cukr se zcela nerozpustí.
  4. Přidejte mleté ořechy (vlašské ořechy, lískové ořechy nebo mandle) a vanilkový extrakt. Pokud máte rádi perníkové aroma, můžete také přidat.
  5. Šlehejte směs jemně, dokud nejsou všechny ingredience dobře spojeny.
  6. Pomocí lžíce nebo stříkačky na cukroví formujte malé kuličky nebo kolečka na plech s pečicím papírem. Ujistěte se, že mezi jednotlivými kousky cukroví zůstane dostatek místa, protože se během pečení zvětší do šířky.
  7. Pečte cukroví v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 až 25 minut, nebo dokud není lehce dozlatova. Vánoční cukroví z bílků by mělo být křehké na povrchu.
  8. Nechte cukroví vychladnout na plechu a potom ho opatrně odstraňte. Můžete je podávat na vánočním stromečku nebo v ozdobných krabičkách jako vánoční dárek.

Toto jednoduché vánoční cukroví z bílků je lehké, křehké a plné oříškové chuti. Můžete experimentovat s různými druhy ořechů nebo přidat další koření, jako je třeba skořice nebo hřebíček.

Napsat komentář