Tak trošku exotická. Thajská dýňová polévka s kari je lahodná a velice příjemně aromatická polévka, která spojuje chuť dýně a exotické koření. Vyzkoušejte tento recept a užijte si kombinaci skvělých chutí.
Ingredience
- 500 g dýně (hokkaido nebo jiný druh, nakrájený na kostky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce kari pasty (podle chuti)
- 400 ml kokosového mléka
- 700 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
- Koriandr na ozdobení (nasekaný)
Postup
- V hrnci na středním ohni osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte červenou kari pastu a osmahněte ji s cibulí a česnekem zhruba 1 minutu, dokud se neuvolní aromatická vůně.
- Přidejte kostky dýně, kokosové mléko a zeleninový vývar. Vařte asi tak 15 až 20 minut, nebo dokud dýně nezměkne.
- Přidejte rybí omáčku (případně sójovou omáčku), cukr, šťávu z limetky, sůl a pepř. Promíchejte a ochutnejte. Přizpůsobte chuť podle sebe. Můžete přidat víc rybí omáčky, kari pasty nebo cukru podle potřeby.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Před podáváním ozdobte polévku nasekaným koriandrem a podávejte horkou.
Thajská dýňová polévka s kari je plná exotických chutí a výrazného koření. Můžete ji podávat jako předkrm nebo jako hlavní chod. Je ideální pro ty, kteří milují thajskou kuchyni, chuť dýně a výraznější koření.