Kuřecí maso na kari se smetanou – recept

Kombinace kuřecího masa, lahodné smetany a výrazného kari nemá chybu. Je to jednoduchý a rychlý recept, který skvěle poslouží pro přípravu chutného a lehkého oběda. Množství kari a případně dalšího koření můžete upravit podle chuti. K tomuto kuřecímu jídlu se skvěle hodí vařená rýže jako příloha.

Ingredience

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 velká cibule jemně nakrájená
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 1 hrnek smetany ke vaření
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej nebo máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte, dokud není měkká a sklovitá.
  2. Přidejte kuřecí kousky a osmahněte je, dokud nezezlátne a nebude hotové. Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  3. Přidejte kari koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se maso spojilo kořením.
  4. Nalijte smetanu a kuřecí vývar do pánve. Dejte směs vařit, snižte plamen a nechte vařit asi tak 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso se neuvaří.
  5. Ochutnejte omáčku a přizpůsobte sůl a pepř podle chuti. Pokud má omáčka příliš řídkou konzistenci, můžete ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě.
  6. Podávejte kuřecí maso na kari se smetanou s rýží nebo například naan chlebem.

Díky tomuto jednoduchému receptu si můžete připravit chutné a krémové kuřecí maso na kari se smetanou. Hodí se nejlépe s vařenou rýží nebo nějakým pečivem podle vašeho výběru.

Napsat komentář