Bramboráky z dýně a cukety – trochu dietní recept

Vynikající a k tomu dietní bramboráky z dýně a cukety jsou skvělou alternativou k tradičním bramborákům pouze z brambor. Hodí se skvěle jako příloha třeba k masu, ale i samotné.

Ingredience

  • 2 středně velké brambory
  • 1 menší dýně (například hokaido nebo máslová dýně)
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Dýni a cuketu oloupejte, zbavte semínek a také nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. Cibuli a česnek jemně nasekejte.
  4. Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, dýni, cuketu, cibuli, česnek, vejce, mouku, strouhanku, mletý kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Na pánvi rozpalte olej.
  6. Lžící odebírejte směs bramborového těsta a vytvarujte malé placičky. Opatrně je přesuňte na rozpálenou pánev.
  7. Smažte bramboráky z obou stran dozlatova.
  8. Hotové bramboráky přesuňte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  9. Opakujte smažení s dalšími placičkami, dokud nevyužijete všechno těsto.
  10. Podávejte bramboráky ještě teplé například se zakysanou smetanou nebo omáčkou podle vašeho výběru.

Bramboráky z dýně a cukety jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým bramborákům a jsou plné chuti a vláčnosti. Můžete si je vychutnat samotné, nebo je podávat jako přílohu k masovým pokrmům.

Napsat komentář