Vláčná tvarohová bábovka ze tří vrstev – recept

Hledáte zajímavou variantu bábovky? Tato vláčná tvarohová bábovka ze tří vrstev se vám bude líbit. Kromě toho, že skvěle chutná, tak také zaujme svým originálním vzhledem po jejím nakrájení. Podle svých preferencí můžete navíc přidat například citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, případně rozinky nebo kousky čokolády do vybrané vrstvy.

Ingredience

Pro tvarohovou vrstvu

  • 500 g tvarohu
  • 3 vajíčka
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1/2 hrnku oleje (např. slunečnicového)
  • 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt

Pro kakaovou vrstvu

  • 1 hrnek tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 2 lžíce kakaa

Pro třetí vrstvu

  • 1 hrnek tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnku cukru krystal

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku. Vymažte ji důkladně olejem nebo máslem a vysypte strouhankou.
  2. Tvarohová vrstva: V míse smíchejte tvaroh, vajíčka, krystalový cukr, olej a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Promíchejte dohladka.
  3. Kakaová vrstva: V jiné míse smíchejte tvaroh, vajíčka, krystalový cukr a kakao. Promíchejte dohladka.
  4. Třetí vrstva: V další míse smíchejte tvaroh, vajíčka a krystalový cukr.
  5. Nalijte tvarohovou vrstvu do připravené formy na bábovku a vyrovnávejte povrch.
  6. Na tvarohovou vrstvu opatrně nalijte kakao vrstvu, aby se nesmíchaly a nebo co nejméně.
  7. Na kakaovou vrstvu nalijte třetí vrstvu.
  8. Dejte formu do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu.
  9. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 20 minut a následně ji můžete opatrně vyklopit.

Tímto způsobem vytvoříte tvarohovou bábovku se třemi vrstvami, které se budou krásně doplňovat jak vizuálně, tak chuťově. Pro milovníky tvarohových bábovek je tento hrnkový recept jako stvořený, navíc můžete experimentovat tak, že do každé vrstvy můžete přidat ještě něco navíc – ať už třeba kousky čokolády, oříšky, rozinky, nebo nějaké drobné ovoce.

Napsat komentář