Tvarohová pomazánka s celerem je lahodný a osvěžující pokrm, který lze snadno připravit Přidat můžete také pažitku nebo jarní cibulku. Zde je jednoduchý recept, který kombinuje lahodný tvaroh a výraznější celer. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu.
Ingredience
- 200 g tvarohu (měkkého nebo polotučného)
- 1 středně velký celer, oloupaný a nakrájený na menší kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- jarní cibulka, nasekaná, podle chuti
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiné bylinky (např. pažitka, tymián)
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci s osolenou vodou vařte nakrájený celer, dokud nezměkne. Sceďte ho a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte tvaroh, nasekaný česnek, petrželku (nebo jiné bylinky) a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přidejte vařený celer do mísy se směsí tvarohu a bylinek. Rozmačkejte vidličkou nebo použijte mixér, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Můžete také přidat další bylinky nebo koření dle vlastních preferencí.
- Tvarohovou pomazánku s celerem servírujte na chlebu, toustech, celozrnných plátcích nebo jako dip pro zeleninu. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů.
Tvarohová pomazánka s celerem je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici a spotřebovat do několika dní. Tato pomazánka je skvělou volbou pro lehký a zdravý občerstvení s výraznou chutí celeru a osvěžujícím tvarohem.