Tvarohová pomazánka – recept s celerem, pažitkou nebo jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s celerem je lahodný a osvěžující pokrm, který lze snadno připravit Přidat můžete také pažitku nebo jarní cibulku. Zde je jednoduchý recept, který kombinuje lahodný tvaroh a výraznější celer. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu.

Ingredience

  • 200 g tvarohu (měkkého nebo polotučného)
  • 1 středně velký celer, oloupaný a nakrájený na menší kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • jarní cibulka, nasekaná, podle chuti
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiné bylinky (např. pažitka, tymián)
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou vařte nakrájený celer, dokud nezměkne. Sceďte ho a nechte vychladnout.
  2. V míse smíchejte tvaroh, nasekaný česnek, petrželku (nebo jiné bylinky) a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Přidejte vařený celer do mísy se směsí tvarohu a bylinek. Rozmačkejte vidličkou nebo použijte mixér, abyste dosáhli požadované konzistence.
  4. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Můžete také přidat další bylinky nebo koření dle vlastních preferencí.
  5. Tvarohovou pomazánku s celerem servírujte na chlebu, toustech, celozrnných plátcích nebo jako dip pro zeleninu. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů.

Tvarohová pomazánka s celerem je připravena k podávání. Můžete ji skladovat v lednici a spotřebovat do několika dní. Tato pomazánka je skvělou volbou pro lehký a zdravý občerstvení s výraznou chutí celeru a osvěžujícím tvarohem.

Napsat komentář