Tvarohová buchta na plech – recept s ovocem

Tvarohová buchta s ovocem je lahodným moučníkem, který spojuje vláčné těsto s krémovou tvarohovou náplní a osvěžujícím čerstvým ovocem třeba z vlastní zahrady. Tato buchta je oblíbená pro svou skvělou chuť a jednoduchost. Vyzkoušejte tento recept na tvarohovou buchtu s ovocem a potěšte sebe i své děti skvělým moučníkem.

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku másla (změklého)
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Tvarohová náplň

  • 500 g tvarohu (můžete použít nízkotučný nebo plnotučný)
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ovoce

  • 2 hrnky čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, borůvky, meruňky, broskve, hrozny) – větší ovoce nakrájené na menší kousky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte formu na pečení nebo plech (např. koláčovou formu) máslem a moukou.
  2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli.
  3. Přidejte změklé máslo a vejce do mísy s moukou. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  4. Těsto rozprostřete do připravené formy a vyrovnávejte povrch.
  5. V další míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou a krémovou náplň.
  6. Rozprostřete tvarohovou náplň na těsto ve formě a vyrovnávejte povrch.
  7. Na tvarohovou náplň rozprostřete kousky připraveného ovoce.
  8. Pečte buchtu v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 až 40 minut, nebo dokud není lehce hnědá, dozlatova. Pro vyzkoušení můžete provést test špejlí – zasuňte do středu buchty špejli a pokud vyjde zpět suchá, je buchta hotová.
  9. Před podáváním můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo ji ozdobit navíc čerstvými plátky ovoce.

Tvarohová buchta s ovocem je skvělá jako sladký dezert k odpolední kávě nebo čaji, a také jako lahodná pochoutka na různé oslavy a události. Můžete ji podávat teplou nebo studenou podle svých preferencí a chutí.

Napsat komentář