Tvarohová buchta s ovocem je lahodným moučníkem, který spojuje vláčné těsto s krémovou tvarohovou náplní a osvěžujícím čerstvým ovocem třeba z vlastní zahrady. Tato buchta je oblíbená pro svou skvělou chuť a jednoduchost. Vyzkoušejte tento recept na tvarohovou buchtu s ovocem a potěšte sebe i své děti skvělým moučníkem.
Ingredience
Těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku másla (změklého)
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
Tvarohová náplň
- 500 g tvarohu (můžete použít nízkotučný nebo plnotučný)
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Ovoce
- 2 hrnky čerstvého ovoce (např. jahody, maliny, borůvky, meruňky, broskve, hrozny) – větší ovoce nakrájené na menší kousky
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypejte formu na pečení nebo plech (např. koláčovou formu) máslem a moukou.
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli.
- Přidejte změklé máslo a vejce do mísy s moukou. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Těsto rozprostřete do připravené formy a vyrovnávejte povrch.
- V další míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou a krémovou náplň.
- Rozprostřete tvarohovou náplň na těsto ve formě a vyrovnávejte povrch.
- Na tvarohovou náplň rozprostřete kousky připraveného ovoce.
- Pečte buchtu v předehřáté troubě po dobu přibližně 35 až 40 minut, nebo dokud není lehce hnědá, dozlatova. Pro vyzkoušení můžete provést test špejlí – zasuňte do středu buchty špejli a pokud vyjde zpět suchá, je buchta hotová.
- Před podáváním můžete buchtu posypat moučkovým cukrem nebo ji ozdobit navíc čerstvými plátky ovoce.
Tvarohová buchta s ovocem je skvělá jako sladký dezert k odpolední kávě nebo čaji, a také jako lahodná pochoutka na různé oslavy a události. Můžete ji podávat teplou nebo studenou podle svých preferencí a chutí.