Vepřové kotlety na jablkách a cibuli – recept

Pokud tento recept neznáte, tak se budete opravdu divit, co dokážou jablka. Tyto vepřové kotlety na jablkách a cibuli jsou neskutečně lahodné a chutné jídlo, které kombinuje sladkou chuť a šťávu z jablek s chutí cibule. Užijte si tento vynikající recept, který si určitě oblíbíte a občas využijete.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 2 cibule nakrájené na tenké proužky
  • 2 vyčištěná jablka nakrájená na plátky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 hrnku vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
  • 1/2 hrnku jablečné šťávy (není nutné)
  • 2 lžíce hladké mouky (na zahuštění omáčky)

Postup

  1. Osolte a opepřete vepřové kotlety z obou stran.
  2. Na pánvi si rozehřejte máslo nebo olej a osmažte kotlety z obou stran dozlatova. Potom je dejte stranou z pánve.
  3. Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a jablka. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne a jablka nezměknou.
  4. Přidejte sušený tymián, mletý kmín, sůl a pepř podle chuti. Vše spolu promíchejte.
  5. Vraťte kotlety zpět do pánve s jablky a cibulí.
  6. Smíchejte vývar a jablečnou šťávu. Potom přidejte tuto směs do pánve a nechte vařit alespoň 20 minut na střední teplotě.
  7. Pokud chcete omáčku zahustit, smíchejte hladkou mouku nebo s malým množstvím vody a přidejte do pánve. Vařte, dokud omáčka nezhoustne podle vašich preferencí.
  8. Podávejte vepřové kotlety s jablky a cibulí se skvělou, lahodnou omáčkou. Můžete podávat například s vařenými bramborami.

Jedná se o vynikající recept na vepřové kotlety. Jablka a cibule dodají tomuto jídlu dokonalou chuť. Tento recept si můžete opět podle svých chutí jakkoliv upravit a doplnit skvělou chuť vepřových kotlet, jablek a cibule podle svých představ.

Napsat komentář