Vláčná bábovka se zakysanou smetanou – hrníčkový recept

Bábovka by měla být nejen chutná, ale také vláčná a prostě příjemná v puse. Tato vláčná bábovka se zakysanou smetanou to dokonale splňuje a skvěle poslouží jako základ pro vaše další úpravy. Můžete do ní přidat další ingredience podle chuti, nebo ji udělat třeba mramorovou přidáním kakaa do části těsta. Navíc je díky hrníčkovému receptu rychlá a snadná na přípravu. Bábovka ze zakysané smetany dokonale potěší vaše chutě a určitě si tento recept oblíbíte!

Ingredience

  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 1/2 hrníčku cukru krystal
  • 1/2 hrníčku oleje (např. slunečnicového)
  • 4 vejce
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Připravte si formu na bábovku. Vymažte ji olejem nebo máslem a vysypte například moukou. Předehřejte si troubu na 180 °C a začněte s přípravou těsta.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr krystal, olej, vejce, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Promíchejte dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto a všechny ingredience se dokonale nepropojí.
  4. Nalijte připravené těsto do formy na bábovku.
  5. Pečte bábovku v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Před vytažením zkuste špejlí, která má být po vytažení z bábovky suchá.
  6. Upečenou bábovku nechejte vychladnout ve formě a potom zkuste opatrně vyklopit. Pokud jste formu důkladně vymazali a vysypali, nebude to žádný problém.

Tato vláčná bábovka se zakysanou smetanou bude mít jemnou chuť a příjemně vláčné těsto. Můžete zlehka posypat moučkovým cukrem nebo podávat s nějakou polevou, například čokoládovou.

Napsat komentář