Hrníčkové muffiny – recept

Hrníčkové muffiny jsou skvělé, protože mají skvělou chuť, a kromě toho jsou rychlé a jednoduché na přípravu, což ocení každý, kdo se pohybuje často v kuchyni. Zkuste tento základní recept na rychlé hrnkové muffiny a podle chuti je můžete jednoduše vylepšit přidáním dalších ingrediencí.

Ingredience

  • 1 hrníčku hladké mouky
  • 1/2 hrníčku cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1/2 hrníčku mléka
  • 1/4 hrníčku rostlinného oleje (např. slunečnicový)
  • 1 velké vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Další volitelné ingredience

  • 1/4 hrnku kakaa a 1/4 hrnku čokoládových kousků pro čokoládové muffiny
  • 1/2 hrnku jemně strouhané čerstvé mrkve a skořice pro mrkvové muffiny
  • 1/4 hrnku nasekaných ořechů a 1/4 hrnku sušených borůvek pro ořechovo-borůvkové muffiny

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny podle toho, jakou používáte.
  2. Ve větší míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
  3. V další míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, olej a vanilkový extrakt. Dobře vše promíchejte.
  4. Postupně přidejte suché ingredience do mokré směsi. Zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  5. Pokud si přejete přidat nějaké příchutě a další volitelné ingredience, jako jsou čokoládové kousky, strouhaná mrkev, skořice, nasekané ořechy nebo borůvky, přidejte je právě teď do těsta a jemně promíchejte.
  6. Naplňte připravené muffinové košíčky ve formě nebo těstem, maximálně však na tři čtvrtiny plné.
  7. Pečte muffiny v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut. Můžete zkusit zapíchnutím špejle, a pokud bude po vytažení bez přilepeného těsta, jsou muffiny hotové.
  8. Nechte muffiny chvíli vychladnout a pak je můžete podávat.

S tímto hrníčkovým receptem si můžete rychle připravit různé druhy muffinů podle vašich chutí a preferencí. Je to snadné, rychlé a výsledek stojí opravdu za to.

Napsat komentář