Skořicové šneky z listového těsta s mandlovou polevou – recept

Tento vyzkoušený a jednoduchý recept vám umožní vytvořit skvělé domácí skořicové šneky, které jsou příjemně sladké, skořicové s křupavou polevou z mandlí. Užijte si tyto šneky například jako skvělou pochoutku k odpolednímu čaji nebo kdykoli máte chuť na něco sladkého.

Ingredience

Pro skořicové šneky

  • 1 balení listového těsta (cca 400 g)
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnku mletých mandlí
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla na potření

Pro mandlovou polevu

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Mandle na ozdobení

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte plech na pečení vyložený pečicím papírem.
  2. Rozprostřete si listové těsto na na vále. Potom potřete těsto rozpuštěným máslem.
  3. Smíchejte hnědý cukr, skořici a mleté mandle. Rozprostřete směs rovnoměrně po celém povrchu těsta.
  4. Z jednoho konce začněte těsto rolovat, abyste vytvořili váleček. Poté nakrájejte malé kousky o šířce asi 2 cm.
  5. Položte šneky na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi tak 20 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  6. Během pečení šneků smíchejte moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladká poleva.
  7. Po vytažení z trouby nechte šneky trochu vychladnout a potom je polijte mandlovou polevou. Ozdobte ještě mandlemi, pokud chcete.
  8. Nechte polevu ztuhnout a můžete skořicové šneky s mandlovou polevou podávat.

Napsat komentář