Tento vyzkoušený a jednoduchý recept vám umožní vytvořit skvělé domácí skořicové šneky, které jsou příjemně sladké, skořicové s křupavou polevou z mandlí. Užijte si tyto šneky například jako skvělou pochoutku k odpolednímu čaji nebo kdykoli máte chuť na něco sladkého.
Ingredience
Pro skořicové šneky
- 1 balení listového těsta (cca 400 g)
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1/3 hrnku hnědého cukru
- 2 lžičky skořice
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla na potření
Pro mandlovou polevu
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3 lžíce mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Mandle na ozdobení
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte plech na pečení vyložený pečicím papírem.
- Rozprostřete si listové těsto na na vále. Potom potřete těsto rozpuštěným máslem.
- Smíchejte hnědý cukr, skořici a mleté mandle. Rozprostřete směs rovnoměrně po celém povrchu těsta.
- Z jednoho konce začněte těsto rolovat, abyste vytvořili váleček. Poté nakrájejte malé kousky o šířce asi 2 cm.
- Položte šneky na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi tak 20 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Během pečení šneků smíchejte moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladká poleva.
- Po vytažení z trouby nechte šneky trochu vychladnout a potom je polijte mandlovou polevou. Ozdobte ještě mandlemi, pokud chcete.
- Nechte polevu ztuhnout a můžete skořicové šneky s mandlovou polevou podávat.