V jednoduchosti je krása a tento dezert je toho důkazem. Mascarpone s jahodami je jednoduchý a lahodný recept, který může posloužit jako sladká tečka za dobrým hlavním jídlem nebo jen tak na chuť.
Ingredience
- 250 g mascarpone
- 250 g čerstvých jahod (očištěných a nakrájených na kousky)
- 2 až 3 lžíce cukru (podle chuti)
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- Lístky čerstvé máty na ozdobu (volitelně)
Postup
- Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky. Můžete navíc nechat několik jahod na ozdobu.
- V míse smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr). Dobře promíchejte dohladka.
- Přidejte nakrájené jahody do mascarpone směsi a opatrně je promíchejte tak, aby byly rovnoměrně rozloženy v celém krému.
- Dejte hotovou směs do lednice a nechte ji chladit alespoň tak 30 minut. Díky tomu bude tento skvělý dezert opravdu osvěžující a lahodný.
- Před podáváním ozdobte mascarpone s jahodami několika celými jahodami a například lístky čerstvé máty.
- Hotové a vychlazené mascarpone s jahodami podávejte samostatně nebo třeba s nějakými sušenkami.
Vynikající, lahodný, a přitom jednoduchý dezert. Mascarpone s jahodami je skvělá alternativa k tradičním dezertům a perfektně vynikne například na letních oslavách. Užijte si tuto svěží a lahodnou pochoutku, kterou mají rády také děti.