Mascarpone s jahodami – recept

V jednoduchosti je krása a tento dezert je toho důkazem. Mascarpone s jahodami je jednoduchý a lahodný recept, který může posloužit jako sladká tečka za dobrým hlavním jídlem nebo jen tak na chuť.

Ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 250 g čerstvých jahod (očištěných a nakrájených na kousky)
  • 2 až 3 lžíce cukru (podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • Lístky čerstvé máty na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky. Můžete navíc nechat několik jahod na ozdobu.
  2. V míse smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr). Dobře promíchejte dohladka.
  3. Přidejte nakrájené jahody do mascarpone směsi a opatrně je promíchejte tak, aby byly rovnoměrně rozloženy v celém krému.
  4. Dejte hotovou směs do lednice a nechte ji chladit alespoň tak 30 minut. Díky tomu bude tento skvělý dezert opravdu osvěžující a lahodný.
  5. Před podáváním ozdobte mascarpone s jahodami několika celými jahodami a například lístky čerstvé máty.
  6. Hotové a vychlazené mascarpone s jahodami podávejte samostatně nebo třeba s nějakými sušenkami.

Vynikající, lahodný, a přitom jednoduchý dezert. Mascarpone s jahodami je skvělá alternativa k tradičním dezertům a perfektně vynikne například na letních oslavách. Užijte si tuto svěží a lahodnou pochoutku, kterou mají rády také děti.

Napsat komentář