Nepečený cheesecake s jahodami, malinami nebo borůvkami

Vynikající recept na nepečený cheesecake ze sušenek a z mascarpone nebo cream cheese. Můžete si udělat variantu cheesecake s jahodami, malinami, borůvkami nebo jiným ovocem podle vaší chuti.

Ingredience

Korpus pro cheesecake

  • 200 g sušenek (máslové sušenky club, bebe)
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Náplň a ovoce

  • 500 g mascarpone nebo smetanového sýru – cream cheese (např. Philadelphia)
  • 200 ml šlehačky
  • 150 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Nastrouhaná citronová kůra (z 1 citronu)
  • 300 až 500 g čerstvého nebo mraženého ovoce podle výběru: jahody, maliny, borůvky, kiwi

Postup

  1. Rozemelte sušenky na jemný strouhankový stav. Smíchejte je s rozpuštěným máslem, dokud nevytvoříte konzistenci vlhkého písku.
  2. Připravte dortovou formu s odnímatelným dnem. Na dno formy rovnoměrně rozprostřete směs sušenek a másla a důkladně ji vyrovnávejte. Dbejte na to, aby byl korpus rovnoměrně vyplněn a pevně utěsněn.
  3. V misce smíchejte mascarpone, šlehačku, cukr, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Šlehejte směs ručním mixérem nebo v míse robotického mixéru, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci.
  4. Náplň cheesecaku nalijte na korpus ve formě a vyrovnávejte povrch.
  5. Cheesecake dejte do lednice a nechte ho ztuhnout minimálně 4 hodiny nebo nejlépe přes noc.
  6. Před servírováním můžete cheesecake ozdobit čerstvým ovocem (jahody, maliny, borůvky, kiwi), šlehačkou nebo citronovými plátky.

Nepečený cheesecake s ovocem je lahodný a osvěžující dezert, který je ideální na horké letní dny. Má bohatou a krémovou konzistenci s chutí vanilky a osvěžující kyselostí citronu. Můžete si také přizpůsobit chuť a ozdobu podle svých představ přidáním různých ingrediencí nebo ovocných omáček.

Napsat komentář