Velikonoční muffiny na slano – recept se špenátem

Skvělé muffiny mohou být také slané. Máme pro vás vyzkoušený recept na muffiny na slano, které jsou se špenátem a mohou se skvěle hodit také na Velikonoce. Podle svých chutí můžete libovolně experimentovat s různými ingrediencemi, které se do slaných muffinů nepochybně hodí (jako např. uzenina, sýry, zelenina atd.).

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 hrnek čerstvého špenátu, nasekaného
  • 1/2 hrnku nesolených vlašských ořechů, nasekaných
  • 1/2 hrnku másla, rozpuštěného a vychladlého
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku nahrubo nastrouhaného sýra (např. čedar, eidam)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny vyplněnou papírovými košíčky.
  2. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a mletý pepř.
  3. V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte rozpuštěné zchladlé máslo a mléko. Dobře promíchejte.
  4. Postupně přidejte suché ingredience do směsi s vaječnou směsí. Zamíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Přidejte nasekaný špenát, nasekané vlašské ořechy a nahrubo strouhaný sýr. Zamíchejte, aby byly ingredience rovnoměrně rozloženy v těstu.
  6. Naplňte připravené košíčky ve formě těstem maximálně do 3/4 jejich objemu.
  7. Pečte muffiny na slano v předehřáté troubě po dobu přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou vršky vyskočené a lehce dozlatova.
  8. Nechte hotové muffiny vychladnout ve formě, poté je přesuňte v košíčcích na mřížku, kde je nechte úplně vychladnout.
  9. Podle chuti můžete tyto slané muffiny posypat nahrubo strouhaným sýrem nebo je podávat tak, jak jsou.

Tímto receptem si můžete připravit výborné slané muffiny se špenátem jako originální přílohu nebo pokrm na Velikonoční stůl. Jsou ale vynikající variantou také na různé oslavy a jako pohoštění pro libovolnou příležitost.

Napsat komentář