Gnocchi / noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou – recept

Noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou jsou lahodným pokrmem plným chutí. Tato kombinace bramborových noků s kuřecím masem, špenátem a smetanou je prostě vynikající a dokonale ucelená. Zároveň se jedná o příjemně syté jídlo.

Ingredience

Bramborové noky (gnocchi):

  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 velké vejce
  • Špetka soli

Kuřecí maso a špenát se smetanou

  • 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky)
  • 200 g čerstvého špenátu (umytého a nasekaného)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání

Postup

  1. Příprava noků:
    • Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
    • Brambory promačkejte přes sítko nebo je rozmělněte na kaši.
    • Přidejte mouku, vajíčko a špetku soli. Vytvořte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu víc mouky.
    • Těsto rozdělte na menší části a tvarujte z nich válečky. Potom nakrájejte na menší kousky a vytvarujte noky.
  2. Příprava kuřecího masa a špenátu:
    • Na pánvi zahřejte olivový olej a máslo.
    • Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova.
    • Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho, dokud nebude hotové.
    • Přidejte nasekaný česnek a špenát. Smažte, dokud špenát nezmenší svůj objem.
    • Přidejte smetanu na vaření a nechte směs vařit na mírném ohni, dokud se nezahustí. Můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
  3. Vaření noků:
    • Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
    • Do vroucí vody vložte noky a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
    • Noky vyjměte děrovanou naběračkou nebo sceďte a přesuňte je do pánve s náplní.
  4. Dokončení jídla:
    • Noky smíchejte s kuřecí náplní a smetanou. Podávejte je horké.
    • Posypte pokrm strouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem.

Lahodné bramborové noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou jsou plné chuti a výbornou volbou například pro chutný oběd nebo večeři i pro více lidí najednou.

Napsat komentář