Tuňákový salát – recept

Tuňákový salát je oblíbeným pokrmem, který je snadno a rychle připravený. Tento chutný salát je skvělou volbou na lehký oběd nebo večeři. Zde je jednoduchý recept na tuňákový salát, do kterého můžete volitelně přidat další ingredience podle své chuti.

Ingredience

  • 2 konzervy tuňáka (cca 150 až 200 g) ve vlastní šťávě, odkapané
  • 1/2 hrnku nasekané cibule nebo jarní cibulky
  • 1/4 hrnku nakrájených okurek nebo kvašených okurky
  • 1/4 hrnku nasekaného celeru (volitelně)
  • 1/4 hrnku nasekané petrželky nebo koriandru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice (volitelně)
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte odkapaný tuňák, nasekanou cibuli, nakrájené okurky, celer (pokud používáte) a nasekanou petrželku nebo koriandr.
  2. Ve skleničce smíchejte majonézu, hořčici (pokud používáte) a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  3. Zálivku zalijte na tuňákovou směs v misce a jemně promíchejte, aby byly všechny ingredience pokryty zálivkou.
  4. Salát nechte chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě propojily a tuňákový salát se odležel.

Tuňákový salát můžete servírovat v rámci bagetových sendvičů, v čerstvých listech salátu, na toastu, s pečivem nebo jako součást zeleninových salátů. Můžete jej také podávat s plátky rajčat, avokáda nebo podle své chuti. Tento salát je výživný a bohatý na bílkoviny, Je také skvělým způsobem, jak využít konzervovaného tuňáka a zároveň si pochutnat na zdravé a osvěžující lahůdce v podobě skvělého a jednoduchého salátu.

Napsat komentář