Laskonky s karamelovým krémem – recept

Oblíbené a tradiční laskonky s karamelovým krémem jsou elegantní a lahodným dezert, který krásně vypadá a skvěle chutná tím, jak se rozpouští na jazyku v kombinaci s karamelovým krémem. Připravte si vynikající laskonky podle tohoto receptu.

Ingredience

Laskonky

  • 3 velké bílky pokojové teploty
  • 1/4 lžičky octa
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku mletých mandlí
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Karamelový krém

  • 1 hrnek karamelového sirupu nebo karamelové omáčky
  • 1 hrnek měkkého másla
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 150 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem.
  2. V míse ušlehejte bílky s octem na středně tuhý sníh.
  3. Postupně přidejte práškový cukr, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud nedosáhnete lesklého a tuhého sněhu.
  4. Do této směsi lehce vmíchejte mleté mandle a moučkový cukr.
  5. Naplňte sáček na zdobení s hladkým hrotem a tvořte na připraveném plechu malé laskonky.
  6. Pečte asi tak 12 minut nebo dokud nejsou laskonky pevné, ale přitom stále měkké uvnitř.
  7. Ve středně velkém hrnci přiveďte karamelový sirup (nebo omáčku) k varu a potom nechte vychladnout.
  8. V misce ušlehejte měkké máslo dohladka.
  9. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte lehký a nadýchaný krém.
  10. Přidejte vanilkový extrakt, špetku soli a dobře promíchejte.
  11. Postupně přilijte vychlazený karamelový sirup a šlehejte, dokud nezískáte hladký krém.
  12. Slepujte vždy dvě laskonky k sobě karamelovým krémem.
  13. Laskonky s karamelovým krémem nechte chvíli odpočívat v chladničce, aby krém ztuhl.

Tyto vynikající laskonky s karamelovým krémem jednak skvěle vypadají na každém stole a také mají úžasnou chuť. Jsou křehké, lahodné a každý si je velice rychle oblíbí.

Napsat komentář