Bábovka s vaječným likérem / koňakem – recept pro dospělé

Je spousta skvělých receptů na různé bábovky. Často jsou podobné, pro děti. Tady ale máme skvělou bábovku s vaječným likérem nebo koňakem, který dodá skvělou chuť. Můžete použít také domácí vaječný likér a užít si dokonalý výsledek vaší snahy. Tuto bábovku si skvěle vychutnáte například ke kávě.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnku vaječného likéru – koňaku
  • 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt (dle chuti)
  • Špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si formu na bábovku a vymažte ji například máslem a vysypte strouhankou.
  2. Ve velké míse smíchejte krystalový cukr, olej, vajíčka a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Můžete samozřejmě použít také vanilku z poloviny vanilkového lusku, pokud máte k dispozici. Vše promíchejte důkladně dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez jakýchkoliv nerozmíchaných ingrediencí nebo hrudek.
  4. Přidejte na závěr vaječný likér a promíchejte tak, aby byl likér rovnoměrně rozložen ve těstě.
  5. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
  6. Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 minut, nebo dokud bábovka nezíská lehce zlatavou barvu.
  7. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě zhruba půl hodiny, opatrně ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.

Tato bábovka s vaječným likérem bude mít jemnou a lahodnou chuť díky použitému likéru. Můžete ji ozdobit moučkovým cukrem nebo podávat tak, jak je, aby její samotná chuť vynikla co nejvíc.

Napsat komentář