Cizrnová pomazánka jako delikatesa z cizrny – recept

Cizrnová pomazánka je chutná a zdravá. Můžete ji podávat jako zdravější variantu na chlebíčky, tousty nebo i jako skvělou ingredienci do sendvičů. Tato pomazánka z cizrny je opravdu delikátní a mimo to obsahuje také spoustu bílkovin a vlákninu.

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny (cca 400 g), dobře opláchnutá a scezená cizrna
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce tahini pasty (sezamová pasta)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu (nepovinné)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Do mixéru nebo food procesoru přidejte dobře opláchnuté a scezené cizrny.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, tahini pastu, olivový olej a šťávu z citronu.
  3. Přidejte mletý kmín, sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.
  4. Mixujte všechny ingredience dohladka, dokud nezískáte hladkou pomazánku. Pokud je pomazánka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo olivového oleje.
  5. Ochutnejte a podle potřeby pomazánku dochuťte solí a pepřem podle svých preferencí.
  6. Cizrnovou pomazánku podávejte s pečivem.
  7. Podle sebe můžete pomazánku ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem pro další chuť a jako hezkou ozdobu.

Cizrnová pomazánka je bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a má vynikající chuť. Můžete si ji upravit podle svých preferencí přidáním dalších bylinek, koření nebo třeba oliv nebo čerstvých bylinek.

Napsat komentář