Rafinované cizrnové karbanátky z cizrny – recept

Jedna z možností, jak si připravit skvělé karbanátky z cizrny. Jsou chutné, zdravější a můžete je samozřejmě podávat jako hlavní chod, přílohu nebo je dát do sendviče, pokud uděláte placatější variantu.

Ingredience

  • 2 hrnky vařené cizrny (případně cizrna z plechovky)
  • 1/2 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelně)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Cizrnu opláchněte a nechte ji vychladnout, pokud jste ji vařili před chvílí. Cizrnu můžete také použít z plechovky a vynechat tak její vaření.
  2. V mixéru rozmixujte cizrnu, cibuli, česnek, petržel, mletý kmín, mletý koriandr, kajenský pepř, sůl a pepř. Mixujte, dokud nevznikne hladká pasta.
  3. Hotovou pastu tvarujte na placičky nebo karbanátky o tloušťce asi 1,5 cm a průměru asi zhruba 8 cm. Velikost a tloušťku přizpůsobte tomu, jak budete karbanátky podávat. Pokud je chcete do sendviče, udělejte je placatější.
  4. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Dejte karbanátky na pánev a smažte je do zlatova, což by mělo trvat asi 4 minuty z každé strany. Karbanátky by měly být dozlatova.
  5. Karbanátky z cizrny můžete podávat s různými přílohami, i těmi zdravějšími, jako je například hummus, tahini, pita chleba, salát nebo nějaká směs čerstvé zeleniny.

Díky tomuto receptu můžete připravit chutné karbanátky z cizrny, které jsou plné bílkovin a vlákniny. Jsou skvělou alternativou k masovým pokrmům a jsou vhodné také pro vegetariány.

Napsat komentář