Kuřecí soté se smetanou a rýží – recept

Zkuste tento recept na lahodné kuřecí soté se smetanou, které se skvěle hodí s rýží. Podle chuti můžete přidat také kari, které dodá tomuto jídlu skvělou chuť. Jedná se o snadné a dietní jídlo plné bílkovin a správných sacharidů díky rýži.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 ml kuřecího vývaru nebo vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vařená rýže jako příloha

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej nebo máslo na středním ohni. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek a osmahněte ho asi tak 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa na tenké plátky dělejte je asi tak 6 až 8 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědá ze všech stran.
  4. Do směsi přidejte hladkou mouku a promíchejte, dokud nevznikne hladká omáčka.
  5. Pomalu přilijte smetanu na vaření a kuřecí vývar do pánve. Neustále míchejte, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
  6. Přidejte sušené oregano nebo případně kari a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Nechte omáčku povařit a zhoustnout asi tak 5 minut.
  7. Hotové kuřecí soté se smetanou podávejte na vařené rýži, což je asi nejlepší kombinace.

Napsat komentář