Medová kuřecí křídla na grilu – recept

Medová kuřecí křídla na grilu jsou skvělou volbou pro grilování třeba na vaší zahradě. Kupte si kvalitní kuřecí prsíčka, připravte základní a jednoduchou marinádu, marinujte nejlépe přes noc a můžete se pustit do grilování skvělé dobroty například s přáteli. Užijte si letní grilování a pohodu třeba i díky tomuto vynikajícímu receptu.

Ingredience

  • 1,5 kg kuřecích křídel
  • 1/2 hrnku medu
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. V misce si nejprve smíchejte med, sójovou omáčku, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Tím připravíte jednoduchou marinádu na kuřecí křidýlka.
  2. Kuřecí křídla umístěte do velké misky nebo pekáčku a zalijte je marinádou. Ujistěte se, že jsou všechna křídla dobře potřena marinádou. Pokud máte čas, nechte křídla marinovat v lednici alespoň 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.
  3. Předehřejte si gril na střední teplotu a lehce ho potřete olejem mřížku, aby se křídla zbytečně nelepila.
  4. Křídla vytáhněte z marinády a položte je na předehřátý gril. Grilujte je asi tak 20 minut a pravidelně je otáčejte, dokud nejsou hezky zlatavá a upečená z obou stran. Během grilování můžete křídla občas potírat zbývající marinádou.
  5. Když jsou kuřecí křídla hotová, vytáhněte je z grilu a nechte chvíli odpočinout před samotným podáváním.

Napsat komentář