Zapečený květák s kuřecím masem a nivou – recept

Tento zapečený květák s kuřecím masem a nivou je velice chutné jídlo, které kombinuje lahodnou chuť květáku, kuřecího masa a výraznější slanou chuť nivy. To vše hezky zapečené v troubě. Kromě toho, že je tento recept jednoduchý, tak hravě zasytí celou rodinu třeba na večeři. Podle chuti si můžete upravit množství přidané zeleniny i koření a pokaždé tak udělat originální variantu zapečeného květáku.

Ingredience

  • 1 květák rozdělený na růžice
  • 2 kuřecí prsa nakrájená na kostky
  • 200 g nastrouhané nivy
  • 1 cibule nasekaná
  • 2 stroužky česneku jemně nasekané
  • 2 papriky libovolné barvy nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Zapněte a předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Květák umístěte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte ho asi 5 minut, dokud nezměkne. Potom ho vytáhněte z vody a nechte okapat.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem, dokud nejsou měkké a sklovité.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je, dokud nejsou dozlatova z každé strany. Přidejte nakrájené papriky, oregano a dělejte dalších pár minut, dokud papriky nezměknou.
  5. Do zapékací mísy naskládejte vařený květák a na něj dejte rovnoměrně kuřecí maso a papriky.
  6. Posypte nadrobno nastrouhanou nivou nebo jiným tvrdým sýrem.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi tak 15 minut.
  8. Hotový zapečený květák s kuřecím masem a nivou ozdobte například nasekanou petrželí a můžete podávat jako skvělé hlavní jídlo například se zeleninou navíc nebo nějakým salátem.

Napsat komentář