Polévka z fazolových lusků (z mražených nebo čerstvých) – recept

Polévka z fazolových lusků je chutná, výživná a můžete ji připravit z čerstvých nebo mražených fazolových lusků. Ať už použijete jakékoliv, jedná se o zdravé a výživné jídlo.

Ingredience

  • 1 hrnek fazolových lusků (čerstvé nebo mražené)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 brambory, nakrájené na kostičky
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na osmažení

Postup

  1. Pokud používáte mražené fazolové lusky, tak je nechte rozmrazit.
  2. V hrnci na středním ohni zahřejte trochu oleje.
  3. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  4. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi tak 30 sekund, dokud nezačne intenzivně vonět.
  5. Přidejte nakrájenou mrkev, brambory a dělejte je zhruba 5 minut.
  6. Přidejte mletý kmín a mletou papriku. Míchejte směs a osmahněte asi minutu, aby koření uvolnilo svou vůni.
  7. Přidejte fazolové lusky a zeleninový vývar. Přiveďte směs k varu a poté snižte plamen na střední a vařte asi 20 minut, dokud fazolové lusky a další zelenina nezměkne.
  8. Ochutnejte polévku z fazolových lusků a přidávejte sůl a pepř podle chuti.

Fazolovou luskovou polévku můžete podávat samostatně například s čerstvým pečivem nebo jako předkrm před hlavním jídlem. Je bohatá na vlákninu, výživná a skvěle zasytí i velké hladovce.

Napsat komentář