Polévka z fazolových lusků je chutná, výživná a můžete ji připravit z čerstvých nebo mražených fazolových lusků. Ať už použijete jakékoliv, jedná se o zdravé a výživné jídlo.
Ingredience
- 1 hrnek fazolových lusků (čerstvé nebo mražené)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na osmažení
Postup
- Pokud používáte mražené fazolové lusky, tak je nechte rozmrazit.
- V hrnci na středním ohni zahřejte trochu oleje.
- Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho asi tak 30 sekund, dokud nezačne intenzivně vonět.
- Přidejte nakrájenou mrkev, brambory a dělejte je zhruba 5 minut.
- Přidejte mletý kmín a mletou papriku. Míchejte směs a osmahněte asi minutu, aby koření uvolnilo svou vůni.
- Přidejte fazolové lusky a zeleninový vývar. Přiveďte směs k varu a poté snižte plamen na střední a vařte asi 20 minut, dokud fazolové lusky a další zelenina nezměkne.
- Ochutnejte polévku z fazolových lusků a přidávejte sůl a pepř podle chuti.
Fazolovou luskovou polévku můžete podávat samostatně například s čerstvým pečivem nebo jako předkrm před hlavním jídlem. Je bohatá na vlákninu, výživná a skvěle zasytí i velké hladovce.