Salát z chobotnice – recept

Salát z chobotnice je tak trochu exotický lahodný pokrm, který můžete připravit s chobotnicí jako hlavní ingrediencí. Přinášíme vám jednoduchý recept na přípravu salátu z chobotnice, který osloví spíš milovníky mořských plodů.

Ingredience

  • 1 středně velká chobotnice (asi 1 kg)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron (šťáva a kůra)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu (nebo sušeného)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Chobotnici očistěte a připravte. Odstraňte hlavu chobotnice, odřízněte oči a ostatní nepotřebné části. Očištěnou chobotnici opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Chobotnici vařte v dostatečně velkém hrnci s horkou vodou přibližně 30 až 40 minut, dokud nebude měkká a nepůjde snadno propíchnout vidličkou.
  3. Po uvaření nechte chobotnici zcela vychladnout, poté ji nakrájejte na tenké plátky.
  4. V misce si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, šťávu a kůru z citronu, nasekaný česnek, tymián, sůl a pepř.
  5. V míse smíchejte chobotnici, nakrájenou cibuli, papriku a okurku.
  6. Nalijte marinádu na směs chobotnice a zeleniny. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě propojily. Nechte salát odpočívat v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě spojily a odležely.
  7. Salát můžete podávat na plátky čerstvého pečiva, na listech salátu nebo jako součást nějakého hlavního jídla nebo dalších mořských plodů.

Salát z chobotnice je velice osvěžující a plný chutí moře, i když nemusí zaujmout všechny. Chobotnice je bohatá na bílkoviny a má vynikající chuť, což tento salát dělá skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Pokud vám chobotnice nic neříká, zkuste třeba nějaký recept s kuřecím masem.

Napsat komentář