Třešňová marmeláda z vypeckovaných třešní – recept

Třešňová marmeláda je skvělým způsobem, jak si užít chuť sladkých a šťavnatých třešní i mimo jejich krátkou sezónu. Zkuste tento recept na přípravu třešňové marmelády, která vám přijde vhod kdykoliv během roku třeba na snídani s čerstvým pečivem.

Ingredience

  • 1 kg třešní (odstraňte pecky)
  • 400 g cukru (množství cukru lze upravit podle chuti třešní)
  • Šťáva z 1 citronu (pro zvýraznění chuti a konzervaci)

Postup

  1. Třešně důkladně omyjte, odstraňte pecky a případně zelené stopky.
  2. V hrnci smíchejte vypeckované třešně s cukrem a šťávou z citronu. Nechte směs hodinu odpočinout, aby třešně pustily svou šťávu.
  3. Hrnec dejte na střední oheň a začněte směs třešní vařit. Vařte asi 20 až 30 minut za stálého míchání, dokud marmeláda nezhoustne na požadovanou konzistenci podle vás.
  4. Během vaření odstraňujte pěnu, která se vytvoří na povrchu.
  5. Když je marmeláda hustá a dosáhla požadované konzistence, máte hotovo.
  6. Hotovou třešňovou marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných sklenic a pevně je uzavřete. Naplněné a uzavřené sklenice otočte dnem nahoru a nechte je vychladnout.
  7. Skladujte marmeládu z třešní na chladném a suchém místě. Třešňovou marmeládu můžete skladovat s klidem až několik měsíců.

Tuto vynikající třešňovou marmeládu můžete podávat na čerstvé pečivo, jako náplň při pečení moučníků, na palačinky nebo třeba do bílého jogurtu.

Napsat komentář