Tradiční bavorské vdolky – recept, který musíte zkusit

Bavorské vdolky, také známé jako bavorské koblihy, jsou sladkou dobrotou, který se tradičně podává v Bavorsku. Tady je recept na skvělé bavorské vdolky, které musíte zkusit.

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 60 g másla
  • 375 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 40 g cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání
  • povidla, šlehačka

Postup

  1. V hrnci zahřejte mléko a máslo, dokud se máslo úplně nerozpustí. Přiveďte k mírnému varu.
  2. Přidejte hladkou mouku najednou a za stálého míchání vařte směs na mírném ohni asi 1 až 2 minuty, dokud se nevytvoří hladké těsto.
  3. Přesuňte těsto do mísy a nechte ho vychladnout asi 5 minut.
  4. Přidejte postupně vejce, jedno po druhém, do těsta a důkladně promíchejte, dokud se vejce hezky nepropojí s těstem.
  5. Přidejte cukr, špetku soli a znovu promíchejte, dokud není směs hladká.
  6. Ve velkém hrnci zahřejte dostatek oleje na smažení.
  7. Pomocí naběračky nebo dvou lžic formujte menší kuličky z těsta a opatrně je vkládejte do horkého oleje. Smažte je po obou stranách, dokud nejsou zlatě hnědé (asi 2 až 3 minuty pro každou stranu vdolku).
  8. Vyjměte smažené bavorské vdolky z oleje a položte je na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  9. Posypeme moučkovým cukrem a podávejte je teplé.

Bavorské vdolky jsou nejlepší, když jsou čerstvé a teplé. Mohou se podávat samotné nebo s polevou, jako například čokoládová nebo vanilková poleva. Jsou oblíbeným občerstvením na festivalech a slavnostech v Bavorsku. Můžete si je také udělat s povidly a se šlehačkou.

Napsat komentář