Domácí podmáslový chleba bez kynutí – recept

Výborný recept na domácí podmáslový chleba bez kynutí je skvělou možností, jak si připravit čerstvý a lahodný chléb kdykoliv budete chtít, a navíc na tom není nic těžkého. Zkuste si také tento jednoduchý recept a užijte si skvělou chuť domácího chleba.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 1 1/2 hrnku teplé vody
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla
  • Trochu másla na vytření pekáčku

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, sůl, cukr a droždí.
  2. Přidejte teplou vodu a máslo. Míchejte, dokud nevznikne těsto.
  3. Vymažte pekáček máslem. Přeneste těsto do pekáčku a vyrovnejte povrch.
  4. Zakryjte pekáček a nechte těsto odpočívat asi 2 hodiny, aby kynulo a zvětšilo svůj objem.
  5. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  6. Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte chléb asi tak 30 až 40 minut, nebo dokud není chléb zlatavě hnědý a nezazní dutý zvuk, když na něj poklepnete.
  7. Nechte chléb vychladnout v pekáčku nebo na mřížce před samotným krájením a užijte si jeho skvělou chuť.

Tento domácí podmáslový chleba bez kynutí je velice jednoduchý a chutný. Má krásně křupavou kůrku a měkký prostředek. Můžete si ho dopřát samotný k nějakému jídlu nebo s máslem, medem nebo obložit jakkoliv jinak podle vašich chutí.

Napsat komentář