Hořčicová omáčka se smetanou skvělá k masu – recept

Hořčicová omáčka se smetanou je skvělým doplňkem k mnoha druhům masa, jako je vepřové, kuřecí, hovězí nebo dokonce ryby. Ideální úpravou masa je samozřejmě pečení, nebo třeba grilování. Tato skvělá omáčka přidává bohatou a výraznou chuť, která se k pečenému masu skvěle hodí a příjemně ho osvěží.

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 hrnku hořčice, můžete použít dijonskou hořčici pro výraznější chuť
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte máslo. Přidejte nasekanou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  2. Přidejte také nasekaný česnek a osmahněte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte hořčici a promíchejte ji s cibulí a česnekem. Dělejte spolu asi 1 minutu.
  4. Přilijte smetanu na vaření a kuřecí nebo hovězí vývar. Míchejte a vařte omáčku, dokud se nezačne zahušťovat.
  5. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Hořčicovou omáčku vařte tak dlouho, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat víc vývaru nebo smetany.
  7. Při podávání můžete maso přelít touto skvělou a chutnou hořčicovou omáčkou.

Tato hořčicová omáčka se smetanou je výborným doplňkem k libovolnému pečenému nebo grilovanému masu. Třeba takové kuřecí plátky, vepřové kotlety, hovězí steak nebo ryba dostanou s touto výbornou omáčkou jiný rozměr, než jste zvyklí.

Napsat komentář