Hovězí maso na pivě – recept

Zkuste tento recept na hovězí maso na pivě. Jedná se o výborné, chutné jídlo a hovězí maso se dusí v pivní omáčce spolu se zeleninou, která dodá masu ty správné chutě a vůni, stejně jako pivo. Tento recept si určitě oblíbíte, protože kombinace chutí všech použitých ingrediencí je prostě dokonalá.

Ingredience

  • 800 g hovězího masa (např. hovězí plecko), nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, nakrájené na kolečka
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml černého piva
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup

  1. V hrnci nebo kastrolu se silnějším dnem rozehřejte olej. Osmahněte hovězí maso ze všech stran, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Potom ho vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte cibuli, mrkev a osmahněte, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidejte nasekaný česnek, sladkou papriku, sušený tymián, sušený rozmarýn, sůl a pepř. Promíchejte a osmahněte asi 1 minutu, dokud se koření hezky nerozvoní.
  4. Přidejte hovězí maso zpět do hrnce, přidejte hladkou mouku a promíchejte tak, aby se všechny ingredience propojily.
  5. Nalijte tmavé pivo, hovězí vývar a promíchejte. Potom přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte.
  6. Omáčku přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum, zakryjte hrnec a duste asi 2,5 hodiny, dokud není hovězí maso měkké a omáčka nemá tu správnou konzistenci a chuť.
  7. Hovězí maso na pivě se tradičně podává s knedlíky, bramborovou kaší nebo třeba pečenými bramborami.

Užijte si díky tomuto receptu na hovězí maso na pivě skvělou kombinaci chutí právě hovězího masa, piva a zeleniny. Jedná se o skvělou volbu pro hlavní chod, ať už jen tak na večeři, nebo klidně na nějaký slavnostnější oběd s rodinou.

Napsat komentář