Hovězí na česneku se špenátem – recept

Hovězí na česneku se špenátem skvěle kombinuje hovězí maso s intenzivním česnekem a svěžím špenátem. Pokud máte po ruce kousek hovězího, pak neváhejte a pusťte se do tohoto vynikajícího receptu.

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany na vaření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Máslo na smažení
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka)

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na plátky nebo nudličky. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Rozehřejte pánev s máslem a na středním výkonu osmahněte hovězí maso dozlatova. Jakmile je maso krátce opečené, vytáhněte ho z pánve a dejte stranou.
  3. Ve stejné pánvi osmahněte česnek zhruba tak 2 minuty, dokud nezačne hezky vonět. Přidejte kuřecí vývar a smetanu. Vařte na středním výkonu a neustále míchejte, dokud se omáčka nezredukuje a nezahustí. Můžete podle chuti přidat sůl a pepř.
  4. Dejte zpět do pánve s česnekovou omáčkou upečené hovězí maso. Přidejte čerstvý špenát a promíchejte, dokud se špenát dobře neprohřeje. Vařte další 2 až 3 minuty, dokud není vše dobře prohřáté.
  5. Hovězí na česneku se špenátem je hotové a můžete podávat. Podle chuti ozdobte čerstvými bylinkami, jako je například petrželka, a podávejte s oblíbenou přílohou. Hodí se rýže, brambory i těstoviny.

Kombinace hovězího masa, česneku a špenátu má své kouzlo. Navíc se k tomuto jídlu hodí v podstatě jakákoliv příloha. Prostě ideální hlavní jídlo ať už na oběd nebo na večeři. Vyzkoušejte a užijte si tento recept.

Napsat komentář