Rychlá hrnková bábovka – recept od mé babičky

Ušetřete si čas tímto skvělým receptem na hrnkovou bábovku od mé babičky. Žádné přesné vážení není potřeba, stačí vám jeden hrnek. Jedná se o rychlý a snadný recept na bábovku, kterou můžete podle svých chutí a nápadů vylepšit dalšími ingrediencemi, jako jsou třeba kousky čokolády nebo rozinky přidané do těsta. Na závěr můžete použít také třeba čokoládovou polevu.

Ingredience

  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 3 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1. vanilkový cukr

Postup

  1. Troubu nastavte a zapněte na 180 °C a připravte si formu. Vymažte ji máslem nebo olejem a vysypte moukou, strouhankou nebo strouhaným kokosem.
  2. Ve velké míse smíchejte cukry, olej, mléko a vajíčka. Promíchejte vše dohladka.
  3. Postupně přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
  5. Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 40 minut, nebo dokud nemá bábovka zlatavou barvu.
  6. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě a vyklopte ji na nějaký větší talíř nebo podávací tác.

Tato rychlá bábovka je skvělou volbou, když máte málo času, ale chcete připravit něco dobrého ať už pro sebe, děti nebo třeba pro nečekané hosty. Bábovku můžete ozdobit moučkovým cukrem nebo jí podávat jen tak samotnou třeba ke kávě nebo k černému či ovocnému čaji.

Napsat komentář