Hrníčková bábovka s jablky, ořechy a skořicí – top recept

Kombinace jablek, ořechů a skořice nemá chybu a tato hrníčková bábovka je toho také důkazem. Věřte, že tento recept si opravdu oblíbíte, pomůže vám zpracovat jablka a pokud tuto bábovku s jablky, ořechy a skořicí nabídnete návštěvě, tak na tak skvělý moučník jen tak nezapomenou.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 hrnek oleje
  • 3 vejce
  • 3 středně velká jablka, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
  • 1 hrnek nasekaných ořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy nebo třeba mandle)
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • Vanilkový cukr nebo vanilka z 1/2 vanilkového lusku

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu tak, že ji důkladně vymažete máslem nebo olejem a vysypete strouhankou nebo moukou.
  2. Ve velké míse smíchejte oba cukry (nebo vanilkový extrakt), olej, vajíčka. Promíchejte vše dohladka.
  3. Postupně přidejte k předchozí směsi hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletou skořicí. Vše opět důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez jakýchkoliv hrudek nebo nerozmíchaných ingrediencí.
  4. Přidejte nastrouhaná jablka a nasekané ořechy. Opatrně je vmíchejte do těsta.
  5. Nalijte těsto do připravené formy na bábovku.
  6. Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte přibližně 50 až 60 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu.
  7. Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 30 minut a zkuste ji opatrně vyklopit.

Tato bábovka s jablky, ořechy a skořicí je skvělým spojením sladkých jablek, ořechů a aromatické skořice. Je to výborná bábovka zvlášť na podzim nebo na zimu. Tuto bábovku můžete ozdobit moučkovým cukrem promíchaným s trochou skořice. Můžete použít také polevu, ale méně tak vynikne aroma právě jablek a úžasné skořice.

Napsat komentář