Hrnkový moučník s kefírem – recept

Pro milovníky moučníků a sladkých dobrot je tady tento výborný moučník s kefírem. Je to skvělý recept, který využívá lahodný kefír, který dodá těstu jemnou, ale nezaměnitelnou lahodnou chuť. Navíc bude příjemně vlhký a jen tak neoschne.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte formu nebo plech na pečení.
  2. V míse smíchejte suché ingredience: mouku, jedlou sodu a sůl.
  3. V další míse smíchejte kefír, cukr, olej nebo máslo, vejce a vanilkový extrakt.
  4. Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  5. Nalijte těsto do připravené formy nebo hlubšího plechu na pečení.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi tak 35 minut nebo dokud není moučník upečený. Můžete to vyzkoušet špejlí.
  7. Upečený moučník nechte vychladnout a můžete podávat. Případně můžete použít ještě čokoládovou polevu nebo posypat lehce moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.

Napsat komentář