Čokoládová buchta s kefírem – recept

Hrnkový recept pro milovníky buchet a čokolády je právě tento. Skvělá čokoládová buchta s kefírem je vynikající dezert, který si můžete snadno připravit a jeho chuť je díky kombinaci kvalitní čokolády a kyselkavého kefíru, který dodá těstu šmrnc, dokonalý.

Ingredience

Těsto:

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo esence
  • 1 a 1/2 hrnku kefíru

Poleva:

  • 1/2 hrnku smetany
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 1/2 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C, vymažte a vysypte plech na buchtu.
  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, kakao, jedlou sodu, sůl, cukr a kakao.
  3. V jiné misce smíchejte mokré ingredience: olej, vejce, vanilkový extrakt a kefír.
  4. Pomalu vmíchejte mokré ingredience do suchých a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto požadované konzistence.
  5. Nalijte těsto do připraveného hlubokého plechu a pečte v předehřáté troubě asi 35 až 40 minut, nebo dokud není čokoládová buchta upečená.
  6. Zatím si můžete připravit polevu. Veškeré ingredience pro polevu smíchejte v hrnci a přiveďte k varu. Poté vařte na mírném ohni asi 5 minut, nebo dokud poleva nezhoustne.
  7. Když je buchta upečená, nechte ji vychladnout a polejte ji rovnoměrně připravenou polevou.
  8. Nechte polevu ztuhnout. Následně můžete buchtu krájet a podávat.

Tato čokoládová buchta s kefírem je vynikajícím dezertem a skvěle chutná ať už k čaji nebo ke kávě.

Napsat komentář