Krevety na středomořský způsob – recept

Užijte si tento jednoduchý a skvělý recept plný chutí. Krevet na středomořský způsob zvládne připravit opravdu každý a stojí to za to. Dejte si pozor na výběr opravdu dobrých krevet, protože to je rozhodující pro celý výsledek.

Ingredience

  • 500 g krevet oloupaných a očištěných
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1/2 čajové lžičky červeného pepře podle chuti
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hlubší pánvi zahřejte olivový olej na středním výkonu.
  2. Přidejte plátky česneku a osmahněte je asi tak 2 minuty, dokud nezačnou hezky vonět.
  3. Přidejte připravené krevety do pánve. Osolte a opepřete podle chuti. Pro pikantní chuť přidejte červený pepř.
  4. Restujte krevety asi tak 5 minut, dokud nezmění barvu na růžovou a nestanou se pevnější. Včas je dokončete, aby krevety zůstaly šťavnaté.
  5. Přidejte podle chuti sušené oregano a citronovou šťávu. Promíchejte tak, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  6. Hotové krevety můžete podávat ozdobené bylinkami podle chuti, případně s plátky nebo měsíčky citronu.

Takto připravené středomořské krevety jsou skvělou delikatesou. Podávej je například s plátky čerstvého chleba nebo jiným pečivem podle vašeho výběru.

Napsat komentář