Krevety na grilu – recept

Grilované krevety jsou skvělou volbou pro letní grilování například s nějakou zeleninou a zároveň si tak trochu odpočinete od masa a steaků, které jsou skvělé, ale tyto krevety na grilu vás budou také skvěle bavit.

Ingredience:

  • 500 g krevet oloupaných a očištěných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • 1 citron (šťáva)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Připravte si marinádu tím, že smícháte olivový olej, nasekaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř v nějaké vhodné míse.
  2. Krevety dejte do marinády a důkladně je v ní obalte. Nechte krevety marinovat alespoň 30 minut v ledničce.
  3. Gril si předehřejte na středně vysokou teplotu.
  4. Krevety napíchněte na grilovací špízy nebo použijte mřížku na grilování.
  5. Grilujte krevety přibližně 3 minuty na každé straně, dokud nejsou růžové a průhledné.
  6. Při grilování krevet můžete použít zbývající marinádu a potřít je v průběhu.
  7. Hotové grilované krevety posypte podle chuti například nasekanou petrželkou nebo čerstvým koprem a podávejte s kousky citronu.

Grilované krevety mohou být podávány jako předkrm, hlavní chod nebo součást nějakého grilovacího pikniku s rodinou a přáteli. Jedná se o skvělý způsob, jak si na grilu připravit také něco jiného, než kus masa.

Napsat komentář