Rychlý krůtí guláš (pikantní) – recept

Pro všechny milovníky tradičního guláše je tady jeden lehčí. Zkuste recept na tento rychlý krůtí guláš, který můžete udělat také pikantní tím, že přidáte pálivou mletou papriku. Je to skvělý způsob, jak si užít lahodné krůtí maso a třeba manžela zároveň uspokojit dobrým gulášem.

Ingredience

  • 500 g krůtího masa nakrájeného na kostky
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml hovězího vývaru nebo vody
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce nasekané petrželky (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte krůtí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte mletou papriku (můžete i pálivou), kmín a česnek. Promíchejte vše dobře.
  4. Přidejte rajčatový protlak a hladkou mouku. Dobře zamíchejte.
  5. Postupně přilijte hovězí vývar nebo vodu. Zamíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit asi tak 20 minut, dokud maso nezměkne.
  6. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně můžete přidat ještě pálivou papriku.
  7. Přidejte nakrájenou papriku a nechte vařit dalších 10 minut, dokud paprika nezměkne. Můžete ale papriku vynechat, záleží na vás.
  8. Krůtí guláš podávejte horký, posypaný nasekanou petrželkou. Můžete ho podávat například s rýží, knedlíkem, nebo čerstvým chlebem.

Tento rychlý krůtí guláš je skvělý recept pro ty, kteří chtějí připravit chutné jídlo pro celou rodinu a to rychle. Užijte si skvělou chuť krůtího masa v podobě skvělého guláše, který můžete podle sebe udělat také příjemně pikantní.

Napsat komentář