Krůtí maso na žampionech s rýží – recept

Pro milovníky hub tady máme recept s krůtím masem na žampionech, které je prostě vynikající. Jako přílohu můžete použít například rýži, nebo bramborovou kaši. Jedná se o skvělé hlavní jídlo vhodné na oběd i na večeři. Je plné chutí a vlastně i celkem dietní.

Ingredience

  • 500 g krůtího masa nakrájeného na kousky
  • 250 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/2 čajové lžičky mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej na smažení

Postup

  1. Opláchněte a nakrájejte krůtí maso na kousky. Osolte, opepřete a přidejte sušený tymián, rozmarýn a mletou papriku. Dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechny kousky masa. Nechte odležet alespoň 15 minut.
  2. Rozehřejte si olivový olej v pánvi na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova. Potom přidejte nakrájené kousky krůtího masa a osmahněte je, dokud nezískají zlatavou barvu.
  3. Přidejte nakrájené žampiony a prolisovaný česnek ke krůtímu masu. Restujte dalších 5 až 7 minut, dokud žampiony neztuhnou a nezískají zlatohnědou barvu.
  4. Přidejte sušený tymián, rozmarýn, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti. Restujte ještě tak 3 minuty, aby se koření propojilo s masem a žampiony.
  5. Hotové krůtí maso na žampionech podávejte například s vařenou rýží. Můžete navíc přidat také čerstvé bylinky podle vaší chuti.

Napsat komentář