Krůtí plátky s nivou – recept

Niva se díky své výrazné chuti skvěle hodí pro přípravu dalších jídel. Máme tady jednoduchý a velice chutný recept na krůtí plátky s nivou. Pokud byste neměli krůtí maso, můžete stejně tak dobře použít kuřecí maso a výsledek bude také skvělý. Příloha už je na vás, ale s bramborami nebo hranolky rozhodně neuděláte chybu.

Ingredience

  • 500 g krůtích plátků nebo kuřecích
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika nakrájená na proužky
  • 200 g nivy
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání

Postup

  1. Maso opláchněte, osolte a opepřete podle chuti.
  2. Na pánvi s olivovým olejem osmahněte krůtí plátky z obou stran dozlatova. Potom je vytáhněte z pánve a dejte je stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli a osmahněte dozlatova.
  4. Přidejte česnek a nakrájené papriky. Povařte do měkka.
  5. Vraťte krůtí plátky do pánve.
  6. Přidejte nivu, oregano, tymián a smetanu. Zamíchejte a povařte dohromady, není vše dobře promíchané a niva rozpuštěná.
  7. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Opatrně ale, protože niva je sama o sobě dost slaná.

Podávejte krůtí plátky s nivou s přílohou podle vašeho výběru. Skvěle se hodí brambory, hranolky, ale i těstoviny nebo třeba rýže. Tento recept je rychlý, jednoduchý a výsledek stojí rozhodně za to.

Napsat komentář