Margot buchta nebo řezy – hrnkový recept

Vynikající buchta, ve které se jako ingredience používá Margot tyčinka. Kromě této tyčinky se dá využít také sójový řez, nebo suk. Připravte si tuto skvělou buchtu podle vyzkoušeného receptu právě teď. Je vynikající například s čokoládovou polevou.

Ingredience

  • 1 tyčinka Margot original (90 g), může být také 2x sójová tyčinka (100 g)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1/4 hrnku oleje
  • Čokoládová poleva (volitelně)

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C a vyložíme si plech pečícím papírem, nebo vymažeme a vysypeme máslem a moukou.
  2. Tyčinku Margot nebo 2 sójové řezy nastrouháme najemno na struhadle do mísy.
  3. Přidáme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, vejce, smetanu a olej.
  4. Vše důkladně promícháme buď vařečkou nebo kuchyňským robotem.
  5. Těsto nalijeme rovnoměrně na plech a dáme péct zhruba na 30 minut.

Hotovou Margot buchtu můžeme po vychladnutí posypat například cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.

Napsat komentář