Kuřecí maso v hořčičné omáčce – recept

Velice oblíbený recept na kuřecí maso v hořčičné omáčce vyniká svou bohatou a lahodnou chutí. Skvěle se hodí k rýži nebo třeba bramborám. Omáčka z hořčice a smetany tvoří skvělý a aromatický doplněk, který dodává kuřecímu masu delikátní chuť a toto jídlo vás prostě bude bavit. Podle chuti můžete přidat víc receptu a pokud jste příznivcem pálivých jídel, tak můžete zkusit přidat třeba také trochu chilli.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek a osmahněte asi tak 1 minutu, dokud nezačne hezky vonět.
  4. Přidejte nakrájená kuřecí prsa do pánve a osmahněte je asi tak 5 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědá ze všech stran.
  5. Přidejte hořčici a promíchejte, aby se dobře propojila se všemi ingrediencemi a kuřecím masem.
  6. Následně přilijte smetanu ke šlehání, kuřecí vývar a nechte omáčku povařit asi 5 minut, aby se zahustila a chutě se dobře propojily.
  7. Dochuťte podle potřeby hořčičnou omáčku solí a pepřem.
  8. Hotové kuřecí maso v hořčičné omáčce podávejte s například s vařenou rýží, která se hodí nejlépe, nebo s bramborami.

Napsat komentář