Rychlá podzimní buchta s jablky – recept

Podzimní buchta s jablky je skvělým způsobem, jak využít sezónní ingredience a připravit si lahodný moučník, který evokuje chuť a vůni nadcházejícího podzimu. Tady máte základní recept na přípravu podzimní buchty s jablky, kterou si určitě oblíbíte a spotřebujete díky tomu jablka navíc.

Ingredience

  • 2-3 středně velká jablka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku (nepovinné, ale dodá výraznou podzimní chuť)
  • Špetka soli
  • Máslo a strouhanka na vymazání a vysypání plechu

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech. Vymažte máslem a vysypte trochou strouhanky nebo moukou.
  2. Jablka oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
  3. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, mletý hřebíček (pokud ho používáte) a špetku soli.
  4. V další míse rozšlehejte olej, vejce a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr) dohromady.
  5. Přilijte tekutou směs s olejem, vejci a vanilkou ke směsi se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  6. Přidejte nakrájená jablka a opatrně je vmíchejte do těsta.
  7. Těsto nalijte do připravené dortové formy a vyrovnávejte povrch.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 40 až 50 minut, nebo dokud není buchta dozlatova. Případně vyzkoušejte zapíchnutím špejle. Vyndejte buchtu z trouby a nechte vychladnout.
  9. Hotovou podzimní buchtu s jablky můžete krájet a podávat. Tato buchta má výraznou chuť a vůni podzimu díky přidání skořice a případně hřebíčku.

Připravte si podle tohoto receptu skvělou podzimní buchtu s jablky, která je jednoduchá na přípravu a výsledek stojí opravdu za to. V kombinaci s dobrým čajem vás tato buchta dostane a budete ji dělat častěji.

Napsat komentář